Work in Progress - Inés Belli

Inés Belli er en danser og koreograf med base i Oslo, Norge. På DEN vil hun presentere hennes siste verk Postmodern Cool, så vel som sitt kommende prosjekt, Metasexy.

Gjennom sin koreografiske praksis er Belli opptatt av tradisjoner, strukturer og makt relasjoner som former og begrenser vår forståelse av arbeidet rundt oss, samt hvordan vi kan bruke dans og koreografi som et middel for kritisk refleksjon. Hennes nåværende arbeider fokuserer på Jazzdans. Ved å stille spørsmålstegn ved og dekonstruere strukturer, tradisjoner og estetiske regimer i jazzen dansetradisjon, tar hun sikte på å kontekstualisere Jazzdansestetikken i en samtidsforståelse av kunst, dans og koreografi, og eksperimenterer med hvordan Jazzdans ikoniske form og stil kan være relevant på en moderne scene i dag.

I mai 2019 hadde Inés Belli premiere på sin første helaftenproduksjon, Postmodern Cool, inspirert av postmodernisme som en reaksjon på modernitetens idealer om sannhet, fornuft og frihet og eksistensielt behov for å omdefinere disse konseptene og strukturene. Prosjektet utforsker form, tradisjon og forventninger i teatralsk Jazzdans ved bruk av postmoderne tanker og teori som koreografisk verktøy. For mer informasjon om kommende prosjekter, besøk inesbelli.com

Postmodern Cool

Koreografi: Inés Belli

Utøvere: Sara Enger Larsen, Trine Lise Moe, Hedda Rivrud, Trude Amalie Leirpoll, Henriette Hamli

Musikk: Jordan Fields

Lyd design: Terje Øverland

Lys design: Martin Myrvold

Kostymer: Signe Vasshus

Produksjonsassistent: Marit Falla Eriksen

Kunstnerisk veileder: Ingri Fiksdal

Støttet av: Kulturrådet, FFUK

Co-produksjon: Dansens Hus Oslo

Støttet av: DansiT