Work in Progress - Geir Hytten

Geir Hytten og Stian Vikjord Danielsen er ikke brytere, de er ikke brødre og heller ikke olympiske mestere. Men inspirert av brytingene Rønningen-brødrene, legemliggjør de brytingens konkrete natur og omfavner dens former og normer. 

 

Bryting blir her et bilde av et makrosamfunn der regler og konvensjoner setter grenser for hva man kan, og ikke kan gjøre. Samtidig gir kamplegemene på brytematten foran oss et mikroskopisk blikk på menneskehetens håndtering av livet.  I "hello brother" søker Hytten seg bort fra det nyliberale fokuset på individualitet og individets potensial. I stedet leter han etter en opplevelse av fellesskap, "noe større", noe "mer enn ett selv", som vi kan "smelte sammen til en felles kropp". 

 

Sammen kan vi oppleve prosesser og endringer som er utilgjengelige for den ene kroppen alene. Kanskje er det i denne tilstanden av fellesskap at vi kan begynne å lete etter det menneskelige potensialet.  

 

Bio Geir Hytten er danser og koreograf utdannet ved London Contemporary Dance School og Laban (MA) London. Han har samarbeidet med flere internasjonale kompanier som Punchdrunk, Vincent Dance Theatre, The Cholmondeley and The Featherstonehaugh's, Frantic Assembly, Daniel Kramer / Frauke Requardt (Sadlers Wells), Coisceim og Complicite. I Norge har han jobbet med artister som Jo Strømgren Kompani, Impure Company, Brageteatret, Ulf Nilseng, Kjersti Engebretsen, Simone Grøtte, LATERNA (iRo / Skjeldal), Katrine Kirsebom og Karstein Solli. Han er for tiden ansatt i SKUDA. 

 

Hytten har tidligere koreografert og fremført forestillingen "Vi Synger" (2016) laget med Marie Bergby Handeland, og "YOUR FAN" (2018). "hello brother" (2019) er hans tredje forestilling i full lengde.  Konsept / koreografi / dans: Geir Hytten Dans: Stian Vikjord Danielsen Musikk: Sjur Miljeteig Scenografi / lys / kostyme: Corentin Jean-Paul Marcel Leven Utenfor øyet: Terje Tjøme Mossige Medprodusent: DansiT Støttet av: Kulturrådet, Fond for Lyd og Bilde og FFUK