The Den - Solveig Styve Holte

”Flakkande røynd” er en bunnsolid og flimrende liveopplevelse som overskrider grensene for konsert, moteshow og performance. I dette nye kunstneriske samarbeidet mellom danserne Rannei Grenne og Solveig Styve Holte, musikerne Anja Lauvdal og Heida Karine Johannesdottir, og designerne Harald Lunde Helgesen og Ida Falck Øien i HAiKw / er deres ønske å formidle både det komplekse og rettsynte. Sammen skaper de et orgel der alt blir synlig og detaljert, sømmer og sprekker er åpne og menneskelig fysikalitet er til stede.

Bio

Solveig Styve Holte (f. 1984 i Volda) arbeider med å skape, fremføre og undersøke dans og koreografi gjennom forestillinger, performative utstillinger, forfattere og samarbeid. Hun er utdannet med en BA i dans fra Norwegian College of Dance 2003-2006, School for New Dance 2007/08 og en MA i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo 2013-2015. Holtes siste verk er: “Lightness: Fleire” med premiere på Dansens Hus i 2017, soloen “ÆØÅ” i verket “About” av Ann-Christin Kongsness som hadde premiere på Black Box teater 2018 og ble nominert til Norwegian Critic Award , og “Flakkande røynd” som hadde premiere på Galleri Golsa i 2019 med Rannei Grenne, Anja Lauvdal, Heida Johannesdottir og HAiKw /. Alle verkene undersøker på forskjellige måter arkiv i dans der resirkulering, utvikling, transformasjon, komponering av eksisterende materialer og ny mening og opplevelser blir gjort. De foreslår også nye metoder for samarbeid og kollektive forfatterskap. I sitt kommende verk “Oppkome” (2020/2021) vil Holte undersøke nyere norsk dansehistorie gjennom både en performativ utstilling og en danseforestilling.

Holte er også en initiativtaker og co-editor for den første og andre utgaven av antologien KOREOGRAFI / CHOREOGRAPHY, første utgave 2016, andre 2018, med kunstner skrevet tekst fra det nordiske feltet dans og koreografi. Hun har en sterk interesse for tekst som uttrykk for koreografisk tenking og artikulasjon og har bidratt til flere bokprosjekter, både hennes egne og andre. Holte har vært engasjert i å lage nye plattformer for å dele dans og koreografi i Oslo gjennom foredrag, seminarer eller workshops som Breakfastclubbin, Fridans, som blant annet er vertskap for Nobody´s Dancing. Denne interessen førte henne til stillingen for å jobbe med det profesjonelle og offentlige programmet i Dansens Hus i 2017 og 18.

Hun har fremført verk av og samarbeider for tiden med artister som Ann-Christin Kongsness, Marte Reithaug Sterud, Pernille Holden, Elisabeth Kjeldahl Nilsson, Fredrik Floen, Matilda Karlström, Marie Nikazm Bakken, Ingri Fiksdal, Julyen Hamilton, Deborah Hay. Hennes koreografier har blitt presentert på Podium Oslo, Museum for Contemporary Art Oslo, Dansehallarne og Hotell Pro Forma, København, Kunsthall Trondheim, Kunstnersenteret Molde, Rikscenen Oslo, Spriten Kunsthall Skien, Stormen Kulturhus Bodø, Parken Kulturhus Ålesund m fl. Holte har gitt workshops i dans og koreografi ved Kunsthøgskolen i Oslo, Praxis Oslo, School for New Dance Oslo, The Norwegian College of Dance i Oslo og gjennom Den kulturelle skolesekken.