The Den - Simone Grøtte

MARGBEIN / MARROW BONE

Av Simone Grøtte. Produsert av Norrdans, Sverige 2019. For ungdom / voksne.

I MARGBEIN / MARROW BONE tar Grøtte utgangspunkt i sin samiske bakgrunn for å utforske spørsmål rundt identitet og tilhørighet.

https://www.simonegrotte.no

Bio

Simone Grøtte er koreograf fra Lakselv i Finnmark. Arbeidet bærer sterkt preg av hennes nordnorske og samiske bakgrunn, der dette veves inn et moderne uttrykk både i tematikk, scenografi og musikk. Forestillingene hennes utforsker spørsmål rundt identitet og tilhørighet, med en dypt menneskelig tilnærming.

Grøtte har tidligere gjort samproduksjoner med store institusjoner som Norrdans i Sverige, Hålogaland Teater, Varangerfestivalen og Festspillene i Nord-Norge. Sistnevnte med den kritikerroste publikumssuksessen GLEMT / FORGOTTEN. I 2018 var GLEMT en del av offisielle programmet til Cinars i Montreal, Canada og Tanzmesse i Düsseldorf, Germany. I 2020 har Grøtte premiere på en ny co-produksjon ved Hålogaland Teater, Tromsø.

“Simone Grøtte har et eget talent for å gjøre lokal historie til noe universelt, og en spesiell evne til å forvandle det trivielle til noe eksotisk.”

- Jo Strømgren