The Den - Simone Grøtte

MARGBEIN / MARROW BONE

Av Simone Grøtt. Produsert av Norrdans, Sverige 2019. For ungdom / voksne.

Simone Grøttes arbeid er sterkt påvirket av å være en innfødt samisk og bor og jobber i arktiske regionen. I MARROW BONE graver Grøtt inn i sin samiske bakgrunn for å utforske spørsmål som dreier seg om identitet og tilhørighet.

https://www.simonegrotte.no

BIO

Simone Grøtte er en moderne koreograf fra Lakselv i Nord-Norge. Hennes arbeid er sterkt påvirket av sin urfolkssamiske bakgrunn og bor og jobber i arktiske regionen, der disse elementene er vevd inn i et moderne uttrykk i tema, scenografi og musikk. Hennes prosjekter undersøker spørsmål som dreier seg om identitet og tilhørighet, med en tilnærming som fokuserer på menneskelige følelser og perspektiver.

Grøtt har samarbeidet om produksjoner med store institusjoner som nordmenn i Sverige, Hålogaland Teater, Varangerfestivalen og Festspillene i Nord-Norge / Arktisk kunstfestival. Den siste av disse på den kritikerroste og populære forestillingen GLEMT / FORGOTTEN. I 2018 ble FORGOTTEN valgt til å utføre som en del av det offisielle programmet på Cinars i Montreal, Canada og Tanzmesse i Düsseldorf, Tyskland.

I 2019/2020 er Grøtt bestilt for nytt arbeid med Hålogaland Teater, Norge.

"Hun har et unikt talent for å gi lokalhistorikk universell relevans, og en unik evne til å forvandle trivielle fag til noe eksotisk." - Jo Strømgren