bitch.jpg

PEER/BITCH

Henriette Pedersen / Nartmanstiftelsen

19.oktober 20.00 & 20.-22.oktober 19.00

Varighet 60 min

Black Box teater


urpremiere

PEER/BITCH er Henriette Pedersen og Runa Borch Skolsegs matriarkalske shout-out til nasjonaleposet PeerGynt. PEER/BITCH flytter handlingen 151 år frem i tid, lar hovedrolleinne haverne bytte kjønn og utforsker en strukturell forskjellsbehandling når det kommer til hvem som får lov til å oppføre seg som en drittsekk. Norgesdramatikkens kanskje mest usympatiske hovedperson er lite interessert i å underlegge seg samfunnets normer, men hvor forankret er kjønn og seksualitet i Ibsens tekst?

«I am no easy bitch from bygda», sier PEER BITCH. Forestillingen lar en ustoppelig depresjon, raseri og kjøttets begjær overkjøre Ibsens strukturer og inviterer publikum inn i en rensende og fristillende runddans.

Koreograf Henriette Pedersen har jobbet i skjæringsfeltet mellom teater, dans og billedkunst siden 2000. Spørsmål tilknyttet kjønn, seksualitet og maktstrukturer er gjennomgående i hennes arbeider, så også her. Runa Borch Skolseg er dramatiker og forfatter, maksimalist og feminist.


Kreditter

Koreograf Henriette Pedersen

Dramatiker Runa Borch Skolseg

Utøver Caisa Stina Forssberg

Lys Ane Reiersen

Scenografi og kostyme Olav Ryland Myrtvedt

Assistent scenografi og kostyme Antti Bjørn

Parykk og sminke Embla Høyland Skognes

Lyd Vilde Ilkama Nupen

Ytre øre Katrine Ganer Skaug

Foto Sveinn Fannar Jóhannsson

Programtekst Anette Therese Pettersen

Dramaturg Oda Radoor

Produsent Morten Kippe

Co-produksjon Black Box teater, Oslo

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd, Bergesenstiftelsen, Clara Lachmanns Stiftelse og Letterstedtska Föreningen