SIRI MARI VITALLIS LARSEN / KVINNS / ERIKK MCKENZIE / SVEINUNG GJESSING & MARIAMA SLÅTTØY (NO) | VENUE - KULTURHUSET - LAUNCH PARTY

VIN & VALSEN


CODA festivalen og Dansekollektivet ønsker velkommen til kick-off for CODA 2017 med Vin&Valsen! 

2. september lader vi opp til CODA festivalen på Kulturhuset i Oslo. I tråd med Vin&Valsen-konseptet får du se dansekunst i en uhøytidelig ramme med pauser mellom visningene. I tillegg blir det presentasjon av årets festivalprogram v/ ny kunstnerisk leder Stine Nilsen, før Kulturhusets DJ snurrer i gang lørdagskvelden.


Fire koreografier står på programmet:

The Artist's Space 
Dette er et ni minutter langt utdrag av The Artist's Space av Company B. Valiente, som har 20-årsjubileum i år. Koreografen Gunhild Bjørnsgaard skaper et samspill som utfordrer grensene mellom dans, musikk, koreografi og komposisjon med en etter hvert rå samhandling. Utøvere innen musikk og dans går utover sine egne grenser og inn i hverandres felt.

I den svarte boksen
Forestillingen er et soloprosjekt av Sara Steen Holvik, som er utdannet danser fra Bårdar Akademiet, og er bygget på en tekst av Frode Grytten. Tenk om menneskets liv kunne samles i en liten svart boks hvor alle våre tanker, drømmer, hendelser og private detaljer lå? En ferdsskriver tilgjengelig for alle når livet er over, som når et fly styrter. Ville du at din svarte boks skulle bli funnet?

A(nother Feminist) Manifesto
Dette er et multimedialt performance-verk av dansekunstner Inés Belli som utforsker mangfoldigheten i begrepet feminisme. Verket tar for seg både teoretiske, akademiske og populærkulturelle definisjoner av feminisme, og stiller spørsmål ved begrepets flertydelighet. Hvordan forholder vi oss til de ulike forståelsene av feminisme og hvordan påvirket det den feministiske agendaene?

Les Coups )))
Les Coups ))) er et samarbeidsprosjekt mellom lydkunstner John Derek Bishop og dansekunstner og musiker Alexander S.L. Aarø. Er lyd bevegelse? Er bevegelse lyd? Dette stuntkonseptet er en hyllest til lyden som kommer fra kroppen og lyd som vibrerer og oppleves med kroppen.


CREDITS

Age 23+

Self Constrained: Choreography, performance Siri Mari Vitalis Larsen Sculpture Maja Bäckström

Kvinns: Choreography, performance Alexandra Pineros Florez, Malin Persson, Matilda Bosson og Thea Ericson Aarnes

ADSR: Choreography Erikk McKenzie Dance, choreography Hanna Filomen Mjåvatn

Virvel: Dancer Mariama Slåttøy Direction, production Sveinung Gjessing, Mariama Slåttøy Photo Kristian Jaran Engelsen B-photo Thomas Bjørnstad Costume Eldbjørg Sved Skottvoll Editing Sveinung Gjessing, Mariama Slåttøy Sound mix Yvonne Stenberg Music Beatur Produced by TEIP 2017

Duration 60 minutes

Vin&Valsen is organized by Dansekollektivet

The performances are presented in collaboration with Kulturhuset