The Den - Ingri Fiksdal

Ingri Fiksdal er en Oslo-basert koreograf som nettopp har avsluttet sin PhD "Affective Choreographies" ved Kunsthøyskolen i Oslo. Hennes forestillinger har turnert mye i Norge og Europa, samt til Nord-Amerika og Kina. Fiksdals nyeste stykke, "Deep Field" (2018), senterer rundt de affektive egenskapene av løping,  og har spesialkomponert musikk av Jenny Hval og Lasse Marhaug. Gjennom en hypnotisk gjentakelse av sirkulære mønstre i rommet, skaper stykket potensial for endrede tilstander blant tilskuerne.

http://ingrifiksdal.com

Bio

Jeg jobber som koreograf basert i Oslo. Jeg fullfører nå en doktorgrad i kunstnerisk forskning ved Kunstakademiets Oslo, med prosjektet Affective Choreographies. Fokuset på forskningsprosjektet er å utforske koreografi som affektivt gjennom utvikling av spesifikke koreografiske metoder. Jeg tar sikte på å skape arbeid som gir potensial for endrede tilstander, erfaringer, tanker og ideer som skal skje. Dette er grunnet i en tro på kunst som en motor for forandring, gjennom å ta rollen som "helt ubrukelig" i et samfunn der de fleste andre ting har gitt og kjent formål. Når det konfronteres med noe som ikke virker som forventet eller motstår klassifisering, må vi se etter nye tilnærminger, og i disse øyeblikkene av liminalitet er det potensial for uforutsigbar og uforutsigbar å forekomme.

Nylige stykker inkluderer Diorama (2017), STATE (2016), Shadows of Tomorrow (2016) og Cosmic Body (2015). Arbeidet har turnert mye i Norge og Europa, så vel som til USA og Kina. Deep Field (2018), som premiere på Black Box Theatre den 7. november, markerer slutten av min PhD.

Fra 2016 til 2020 støttes kunstneren av apap-Performing Europe 2020 - et prosjekt som er medfinansiert av Creative Europe-programmet i EU.

Hennes arbeid mottar basisfinansiering fra Norsk Kunstråd.