hagit+yakira.jpg

IF ONE KEEPS WALKING

Hagit Yakira Dance (NO / IL)

19. oktober, kl. 17.00

20. oktober, kl. 13.00

Varighet: 90 min

Den Norske Opera og Ballett


If One Keeps Walking handler om å reise, tempo, intimitet og det vakre i detaljer. En forestilling som lar mennesker komme i kontakt med seg selv, med andre, med omgivelsene og med kraften i bevegelse. Hagit Yakiras nyeste prosjekt er en stedsresponderende og erfaringsbasert forestilling med fem eksepsjonelle dansere og inntil 50 lokale deltakere i alle aldre og med forskjellige forutsetninger. Grensene mellom publikum, utøvere og dansere gjøres utydelige for å skape en menneskelig, hjertevarmende og inkluderende opplevelse.

Den prisbelønte israelske koreografen Hagit Yakira dannet Yakira Dance Company i 2007, og har siden turnert i Storbritannia, Europa, Skandinavia og Israel. Hittil har hun skapt ni verk for sitt kompani, hvor menneskelige opplevelser, bevegelse og dans er sammenvevd på en unik og poetisk måte til en individuell tolkning av forbindelser og følelser. Yakira har en Ph.D. fra City University – Trinity Laban og er utdannet danse- og bevegelsesterapeut.

Denne forestillingen vises i samarbeid med Den Norske Opera & Ballett


Kreditter

Konsept og koreografi Hagit Yakira

Dansere Rina Rosenqvist, Live Skullerud, Victoria Jane Harley, Verena Schneider, Amy Pender

Musikk Sabio Janiak

Vokalartist Portia Winters

Dramaturg Lou Cope

Produsent Michelle Helmersen Flagstad

Kostymer Berit Norderhus Laageide

Lysdesign Gene Giron

Støttet av Kulturrådet, Stavanger Kommune, Stavanger Kunstmuseum, Universitetet i Stavanger – Fakultet for utøvende kunstfag, Tou, Høyskolen Kristiania, Norges dansehøyskole

Britiske partnere Sadler’s Wells, Trinity Laban and Arts Council England.