Hands on off 4.jpeg

Hands on/off

Katrine kirsebom12. oktober Youngstorget KL 11.30-13.00 og 14.00-15.00 Karl Johan

16. oktober Rådhuset KL 17.15-19.00

17.-19. og 26. oktober Gratis Detaljert program

‘Hands on/off’ er en serie med vandrende duetter som lar et uforvarende publikum møte den uforutsigbare berøringen.

En berøring går ikke upåaktet hen, den setter spor. Den som berører, kan ikke unngå å bli berørt, og risikerer dermed å avsløre seg selv. Gjennom kropp og berøring får spenningen mellom kultur, samfunn og menneskelig natur utspille seg. Bevegelige, improviserende kropper kan utfordre normer; noe spontant kan oppstå, noe ingen strukturer kan forutse og regulere. 

Siden endt utdannelse som dansekunstner og koreograf ved Kunsthøgskolen i Amsterdam (SNDO 1987–91) har Katrine Kirsebom fordypet seg i improvisasjon. En rekke av hennes prosjekter utforsker uterom/offentlige rom som scenisk arena:

«Jeg har et slags elsk/hat- forhold til rom som ikke nødvendigvis gir kunsten forrang, og opplever det som tvetydig og utfordrende. Kan det i et ikke-scenisk rom oppstå en annen form for intimitet enn i en tradisjonell scene/sal-setting»?


Kreditter

Ide og regi: Katrine Kirsebom

Dansere: Geir Hytten, Anders Engebretsen, Carl Joseph Aquilizan, Lisa Colette Bysheim, Annette Brandanger, Håkon Vadstein, Ingvild Marstein Olsen, Rebecca Holm, Johanne Hofseth, Minda Marie Kalfoss

Pianist Jie Zhang (på Rådhuset)

Foto Ånund Austenå

Co-produksjon CODA Oslo International Dance Festival

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturfond.