Deltakere i panelsamtale under

The DEN - produsentdagene 2019

 

GREThe henden, leder samtalen

Grethe har bak seg mer enn 30 år innen scenekunstfeltet. Sist på listen av meritter står rollene som produsent og daglig leder for Mia Habib Productions, kunstnerisk rådgiver ved Riksteatret, styreleder for Go’ Figure international festival og produsent ved Nationaltheatret. Tidligere meritter inkluderer erfaring som scenemester, innen organisasjonsutvikling, foredragsholder, produksjonsleder, dans, fysisk teater, mangfolds prosjekter og turne, utvikling og samarbeidsprosjekter i Afrika. Legg til 10 år som styreleder ved Teater Manu og du får en av Norges mest erfarne personer innen scenekunstfeltet. Henden har sin utdannelse fra Universitetet i Oslo og Royal Academy of Dramatic Art in London.

I SAMTALE MED

Morten Kippe og Henriette Pedersen fra Henriette Pedersen / Nartmanstiftelsen

MORTEN KIPPE og HENRIETTE PEDERSEN

Morten Kippe er utdannet cand.mag i Kunsthistorie fra NTNU og har siden 2011 jobbet som freelance produsent på det frie scenekunstfeltet. Ved siden av Nartmanstiftelsen/Henriette Pedersen har Kippe jobbet med ulike kunstnere og grupper, blant annet De Utvalgte, Verk Produksjoner, og Vegard Vinge og Ida Müller. I tillegg har Kippe drevet eget produsentbyrå sammen med Pernille Mogensen og Lars Petter Hagen, og er bar og foajesjef ved Black Box teater i Oslo.

Siden utdannelsen som koreograf på Statens Balletthøgskole i 2000 har Henriette Pedersen jobber i krysningsfeltet mellom dans, teater og billedkunst. Hennes verker har blitt vist på scener, gallerier, kunstmesser, museer, lagerbygninger og i leiligheter. Noen ganger er det 900 auberginer, 36 000 egg eller 20 liter sæd som er Pedersens utgangspunkt for et verk – andre ganger starter hun med kroppen som meningsbærer for et valgt tema. Tematisk er Pedersen interessert i det overskridende, i randsonene av menneskelig tilstedeværelse. Hun verdsetter det usømmelige og oppfordrer til å trosse normer, fornuftens regimer og patriarkatets lov og orden. 

 Kippe og Pedersen startet og jobbet sammen i 2012 med forestillingen Riding Romance 1 – Swan Lake. 

Flere kunstnere annonseres fortløpende.