The Den - DEED

Suzie Davies og Mattias Ekholm etablerte dansekompaniet DEED i 2014. I 'Bent Out of Shape' reflekterer de på sine egne erfaringer om å lære å leve med et endret sett av omstendigheter, og hvordan som en profesjonell danser Suzie har blitt nødt til å tilpasse seg de voldelige forandringene som skyldes en kronisk sykdom.

Ved å bruke personlig tekst, dans og et snev av humor, er dette en forestilling som ønsker å utvide et publikums oppfatning av usynlig funksjonshemming gjennom DEEDs uttrykksfulle språk.

Suzie og Mattias etablerte det prosjektbaserte dansekompaniet DEED i 2014. DEEDs oppgave er å lage forestillinger som passer inn i samtidssamfunnet, kjemper mot konformitet og formidler sitt eget personlige budskap. De er interessert i menneskets mørke komiske uttrykk, og menneskelig atferd og sinnstilstand er ofte en kilde til inspirasjon.  

www.deed.no

Suzie Davies er en danser, koreograf, skuespiller og skribent fra Leeds i Storbritannia. Hun startet sin karrieredans i Monty Python-filmen ‘The Meaning of Life’ i 1983. Hun har bodd og jobbet i Skandinavia siden 1992 og har base i Oslo i Norge. Etter at hun ble uteksaminert fra London Contemporary Dance School begynte Suzie på Uppercut Danseteater i København, hvoretter hun ble et etablert medlem av Carte Blanche i Bergen.

I løpet av ni år likte hun variasjonen et repertoriums selskap kunne tilby og hadde godt av utfordringen med å tilpasse seg de kunstneriske profilene til tre forskjellige regissører. I denne perioden jobbet hun også med Ingun Bjørnsgaard Prosjekt i Oslo og JazzXchange i London. Siden 2004 har Suzie jobbet som frilansartist. Hun har arbeidet i mange forskjellige konstellasjoner, nasjonalt og internasjonalt, over et bredt spekter av sjangre. Hun jobber også som skuespiller, danser og forfatter med Alan Lucien Øyens selskap, Winter Guests.

I 2010 mottok Suzie Rolf Gammleng-prisen for sitt arbeid som danser og for allsidigheten hun har vist som utøver. Siden 2012 har Suzie vært ansatt i SKUDA, The Actors and Dancers Alliance i Norge. I 2019 var hun mottaker av et tiårig arbeidsstipend for etablerte kunstnere fra Kulturrådet (Kulturrådet).

Mattias Ekholm er en dansekunstner, koreograf, trener og kunstnerisk leder bosatt i Oslo. Han har jobbet som danser i en periode på tretti år og har samarbeidet tett med profilerte koreografer hovedsakelig i Norden. Spesielt har han etablert lange og nære samarbeid med finske / svenske Kenneth Kvarnström og norske Ingun Bjørnsgaard, noe som resulterer i flere verdensturer og TV-produksjoner. Mattias var også et kjent medlem av Norges nasjonale kompani for samtidsdans, Carte Blanche, over en periode på ti år.

I 2006 og 2012 jobbet han som øvingsdirektør for Skånes Dansteater i Malmö. Siden 2012 har Mattias vært ansatt i SKUDA, The Actors and Dancers Alliance.

I dag er hovedfokuset hans arbeid med DEED og samarbeidet med Suzie Davies. Siden selskapet ble etablert, har de laget fire helaftenproduksjoner, koreografert for Dance Conservatoires i England og Norge samt for National Theatre i Oslo. Våren 2019 ble Mattias tildelt et koreografipensjon for sitt arbeid som koreograf av NODA (The Norwegian Union for Dance).