Unspoken+Spoken+by+Fin+Walker.+Photo+by+Camilla+Greenwell+2018.JPG

DANCING PERSONAL STORIES

Fire korte dansefilmer om dansekunstnere

med ulike funksjonsvariasjoner

25. oktober, kl. 18.00-20.00

26. oktober, kl. 14.00-16.00

Vega Scene


And+who+shall+go+to+the+ball?+pic.jpg

And Who Shall Go To The Ball?

Når komponisten Scott Walker setter scenen for et uhyggelig og primalt ball, kutter Rafael Bonachelas koreografi gjennom rommet, fører danserne i ekstreme forbindelser, viklet inn i hverandres kropper, kaster partnerne sine i luftige svev, bare for å fange og gripe og kaste igjen og igjen og igjen.

Dette stykket ble opprettet i 2007 og ble gjenopprettet for film i 2010. Vist med godkjent tillatelse fra Scott Walker’s byrå, Rafael Bonachela og Candoco Dance Company.

Lengde: 22 min

Screenshot 2019-04-16 at 14.58.55 copy.jpg

Unspoken Spoken

Candoco Dance Company's Unspoken Spoken, regissert og koreografert av Fin Walker, avslører potensialet i å våge å utfordre reglene. En fengslende historie fortalt gjennom BSL, tale og bevegelse, Unspoken Spoken er fremført av en rollebesetning av funksjonshemmede og ikke-funksjonshemmede dansere. Noen yngre, andre eldre, de ber oss om å se dypere, for å utforske våre egne grenser.

Premiere: 16. juli 2018

Regi og koreografi: Fin Walker, musikk og lyd: Ben Park & Park, musikkprodusent: Janie Valentine, utøvende produsent for The Space: Helen Spencer, filmregissør: Ross MacGibbon, ansere: Julie Cleves, Dan Daw, Jessica Dowdeswell, Thomasin Gulgeç, Jemima Hoadley, Roberta Pitre.

Oppdragsgiver av The Space med støtte fra Arts Council England og BBC.

Lengde: 17 min.

Kopi av Screen shot 2013-08-31 at 23.10.55.png

Blind danser

Den synshemmede bibliotekaren Lisa elsker å danse og smyger seg til å danse mellom bokhyllene og på kontoret hennes. Men Lisa føler seg ikke fri i sin egen kropp, og regissør Maria utfordrer henne til å gjenoppdage seg selv, sin egen kropp og sin sensualitet gjennom sitt møte med den svaksynte danseren Said Gharbi. En blanding av fiksjon, stop frame-animasjon og dokumentar.

Regissør Maria Lloyd trente på International School of Theatre Jacques Lecoq i Paris. Siden den gang har hun laget dansefilmer og visuelt teater. Hun spesialiserer seg på å lage poetiske portretter for skjermen. Hennes erfaring med å jobbe mye med team av kunstnere har ført til at hun har funnet et personlig filmspråk der kunstformer møtes og utfordrer hverandre. Hun bodde i England i 13 år, og filmene hennes ble bestilt og distribuert av South East Dance Agency og Euroarts i Berlin. Hun bor og jobber nå som filmskaper i Oslo.

Lengde: 22 min

Space In-Between

En film om motstand og annenhet

Av Jay Gearing og Kate Marsh

Denne filmen er et kunstnerisk svar på et 18 måneders arbeidsprogram som inkluderte 24 kunstnere som utforsket ideer om annenhet i sin kreative praksis. Målet vårt er å synliggjøre kunstneres ideer og samtaler og å privilegere deres stemmer og opplevelser. Denne filmen er for dem og om dem og alle andre kunstnere som opptar de rotete områdene og kantene i kunstsektoren.

Lengde: 20 min