Velkommen til CODA 2015!

Den offisielle åpningen av CODA festivalen foregår i år i Rådhushallen med den monumentale multimedia-installasjonen La Zon-Mai av Sidi Larbi Cherkaoui og Gilles Delmas. Verket ble laget til åpningen av Musée de l’histoire de l’immigration i Paris, og belyser blant annet immigrasjonen til Frankrike. 21 dansere fra hele verden ble utfordret til å koreografere sitt ”hjem,” og La Zon-Mai setter dermed i gang årets festival som på ulike vis krysser grenser og bygger broer rundt temaene identitet, tilhørighet og hjem.

Festivalen presenterer 20 ulike produksjoner, 40 forestillinger, workshops, seminarer, klubb, stunt og impro fordelt på 20 arenaer. Foruten norske utøvere medvirker kunstnere fra over 20 forskjellige land i årets festival.

Programmet inkluderer blant annet indonesisk dans og gamelanmusikk, fransk-arabisk hip hop, libanesisk-norsk samtidsdans- og konsertforestilling, film- og interaktiv teknologi, flere norske urpremierer, og avslutter med en forrykende opprørsk kongolesisk scenekunstforestilling signert Alain Platel / les ballet C de la B. Nytt av året er CODAHaus i samarbeid med Kulturhuset Hausmania, og CODA+ - et tilbud for seniorer og eldre på bo- og service sentre. I tillegg tilbyr vi seminarer tilknyttet festivalens tema, post talks og uformelle lunsj møter, workshops og utendørs stunt.

Vårt ønske er å skape nye rom og fellesskap rundt opplevelsen av dansekunsten. Derfor har vi også gjennom årets festivalkatalog gått tettere på utøverne for å løfte fram historiene og bli bedre kjent med skaperne bak forestillingene. Programkatalogen slippes på CODA Kick Off 1. oktober, og er støttet av Fritt Ord.

Vi ønsker publikum velkommen til festival 14. – 25 oktober i Oslo!

Hilsen CODAteamet


Oversikt av foretillinger og andre events som vises under CODA festivalen 2015: